Procedura de debransare de la reteaua de termoficare

Debransarea se poate face atata timp cat nu este furnizat agent termic, este exclusa debransarea in perioada rece a anului. Pentru debransare veti depune o cerere la Asociatia de proprietari. In Craiova este suficient acordul Asociatiei de proprietari pentru debransare in cazul in care blocul in care locuiti este contorizat.

Pentru locuintele necontorizate este necesara intocmirea unui referat tehnic de specialitate privind efectele modificarii instalatiei de incalzire comuna. Fornizorul de energie termica este obligat sa emita referatul tehnic de specialitate deoarece debransarea individuala este permisa, mai mult furnizorul de energie termica nu poate refuza debransarea individuala a niciunui consumator, nici prin referatul tehnic, nici printr-un alt act separat. Referatul tehnic trebuie emis intr-un termen de 30 de zile pentru a permite debransarea.

Asociatia de proprietari va hotari in cadrul unei adunari generale asupra efectelor modificarii instalatiei de incalzire comuna: repartizarea costurilor si inregistrarea consumului in urma debransarii consumatorului. Asociatia de proprietari nu poate refuza debransarea individuala, poate doar analiza si hotari asupra efectelor acesteia.

Dupa hotararea adunarii generale a asociatiei puteti trece la debransare. Aceasta poate fi facuta de o firma specializata, respectand referatul tehnic al furnizorului de energie. Verificarea debransarii se va face de catre reprezentantii asociatiei de proprietari care vor constata efectuarea lucrarii, cu consecinta repartizarii consumurilor in functie de hotararea adunarii generale.

In vederea montarii unei centrale termice este necesara debransarea de la furnizorul de energie termica, respectiv de la sistemul centralizat de incalzire. Decizia de debransare partiala sau totala apartine asociatiei de proprietari, furnizorul de agent termic neputand interveni in nici un fel in aceasta problema.

Cerere de debransare